Wie zijn we

De naam Tuincentrum De Molen ontstond vanuit de plaats waar het bedrijf in Moen nu gelegen is. Tot 1959 stond er een grote houten molen op de plaats van het tuincentrum.

In 1981 werd de grondslag van Tuincentrum De Molen gelegd door Willy en Lieve De Fraeye. Het bedrijf was toen 1000m² groot en er was vooral activiteit met kamerplanten , snijbloemen en het kweken van tuinplanten.

In 2002 en 2003 kwamen de kinderen Bart en Kartien De Fraeye het bedrijf versterken. Op dat moment waren er 5 medewerkers in dienst. De activiteiten werden breder opengetrokken, zo kwam er tuinarchitectuur en een groot assortiment tuinplanten en tuinproducten bij.

In 2013 volgde de overname van Tuincentrum Wannyn te Waarmaarde ( Avelgem). Door deze overname werd de service in de streek versterkt. Tuincentrum De Molen Moen en Avelgem bieden nu aan 25 medewerkers een leuke en afwisselende Job. Ons team bestaat vooral uit fleuristen, tuinarchitecten en winkeladviseurs.

In de toekomst willen we elke klant samen met onze medewerkers verder helpen aan de ideale groene oplossing voor zijn tuin en/of huis. Dit door een persoonlijk advies, inspirerende voorbeelden en ideeën; en producten aan een eerlijke prijs.

Benieuwd? Steeds welkom.

Eigen kwekerij

Naast het tuincentrum beschikken wij ook over een eigen kwekerij. Deze is gelegen op 2 km voorbij het tuincentrum, ter plaatse wordt niet verkocht aan particulieren, maar alle planten die daar gekweekt worden vindt u wel terug in ons tuincentrum. De hoofdactiviteit van deze kwekerij ligt vooral in het kweken van haagplanten, bodembedekkers snoeivormen, kerstbomen, éénjarigen en terrasplanten. We beschikken over 4 ha vollegrondsteelt en 2000 m² glasteelt. Naast distributie naar de eigen tuincentra, gaat ook heel wat naar de grootdistributie.

Waarom?

Als rasechte plantenliefhebbers willen we onze know-how niet enkel gebruiken voor het verkopen van planten, maar willen we die ook gebruiken voor de opkweek van kwalitatieve planten. Dit leert ons de eigenschappen van de planten door en door te kennen, zodat we onze klant nog beter kunnen bijstaan met het juiste plantenadvies.

Daarnaast zijn haagplanten en bodembedekkers 2 plantengroepen waar enorme hoeveelheden van verkocht worden. Door het kweken van grote hoeveelheden op onze eigen kwekerij schakelen we bepaalde tussenpersonen uit zodat we een veel scherpere prijs kunnen geven aan onze klanten. 

Contact

Contacteer ons voor gratis advies