Tuinkruiden

Tuinkruiden zijn niet alleen lekker om te gebruiken in de keuken, maar hebben ook vele gezondheidsvoordelen. Het kweken van tuinkruiden in uw eigen tuin is eenvoudig en geeft u het hele jaar door toegang tot verse kruiden. 

Er zijn talloze soorten tuinkruiden beschikaar, elk met hun eigen smaak en gezondheidsvoordelen. Van peterselie, basilicum en munt tot rozemarijn, tijm en oregano, er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen. 

Met de juiste zorg en aandacht kunnen tuinkruiden gedijen in uw tuin of op uw balkon. Ontdek ons ruime assortiment aan tuinkruiden in onze winkels en start vandaag nog met het kweken van eigen verse kruiden! 

  1. Zorg voor voldoende zonlicht: De meeste tuinkruiden hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Plaats de potten daarom op een zonnige plek. 
  2. Kies de juiste pot: Kies een pot die groot genoeg is voor de plant en gebruik een goede kwaliteit potgrond die voldoende drainage biedt. Onze aanrader is DCM Groenten & Kruiden
  3. Geef voldoende water: Tuinkruiden hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. 
  4. Voed de planten: Gebruik een geschikte meststof om de planten te voeden. Kies bij voorkeur voor een oragnische meststof zoals DCM Meststof Groenten en Fruit
  5. Pluk de kruiden regelmatig: Door de kruiden regelmatig te plukken, stimuleer je de groei van nieuwe bladeren. Ook blijft de plant hierdoor compact en mooi gevormd. 

Met deze tips kun je succesvol tuinkruiden kweken in potten. Het is een eenvoudige manier om het hele jaar door verse kruiden bij de hand te hebben voor het koken en bakken. 

Contact

Contacteer ons voor gratis advies