Tuinontwerp

Aan de basis van elke mooie tuin staat een goed tuinontwerp. Het ontwerpen van tuinen is ons vak: creëren, realiseren, renoveren en in stand houden van buitenruimten. Kleine intieme stadstuinen, landelijke sfeervolle tuinen, strakke formele tuinen en bedrijfstuinen: graag vertalen wij uw wensen in een gepersonaliseerd tuinontwerp dat zowel romantisch, strak of minimalistisch van sfeer kan zijn. Na het ontwerp start een doordachte uitvoering van uw groene leefwereld.

Hoe gaan we te werk bij een tuinontwerp?

  1. Elk tuinontwerp begint met een verkennend gesprek ter plaatse. Ter plaatse bekijken we vooral de inrichting en  inplanting van de woning tegenover haar omgeving en de zon. Dit geeft al snel een beeld van wat een tuin kan bieden aan meerwaarde voor de woning en haar omgeving. De persoonlijke wensen en ervaringen van de eigenaars zijn hierin van cruciaal belang.  Daarom is het steeds aan te raden om minimum een 6-tal maanden in een nieuwe woning te wonen, alvorens de tuin te laten ontwerpen.
  2. Na voldoende info te hebben verzameld gaan we over tot het daadwerkelijk ontwerpen van de tuin. In eerste fase wordt er bij het tuinontwerp vooral nagedacht over vormgeving, spanning creëren en routing. Met daarna als 2de fase, de invulling van de tuin en plantenkeuze.
  3. Eens onze tuinarchitect een duidelijk beeld heeft gevormd in een goed tuinontwerp, wordt er opnieuw samen gezeten met de klant.
  4. Als het tuinontwerp wordt goedgekeurd, worden er offertes opgemaakt, in functie van de tuinaanleg.  
  5. Na een finale goedkeuring plannen we de startdag van de tuinaanleg.
Contact

Contacteer ons voor gratis advies