Grondverbeteraar, meststoffen & potgronden

Als je van een weelderige en bloeiende tuin wilt genieten, is het gebruik van de juiste meststoffen en bodemverbeteraars van essentieel belang. Bij DCM hebben ze een breed scala aan producten die je kunnen helpen om je tuin gezond en levendig te houden. 

De meststoffen van DCM zijn ontworpen om de bodem te voeden en je planten essentiële voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben voor een gezonde groeie en bloei. Maar het gaat niet alleen om het voeden van de planten. Het gaat ook om het verbeteren van de bodemkwaliteit, het stimuleren van het bodemleven en het behouden van de biodiversiteit. DCM-meststoffen zijn gemaakt van natuurlijke en organische ingrediënten. 

Het aanplanten van nieuwen planten

We leggen je graag uit hoe je stap per stap aan de slag gaat bij het aanplanten van nieuwe planten. 

Stap 1 -  Voorbereiding: Begin met het voorbereiden van de grond voor het planten van de nieuwe planten. Graaf een gat dat twee keer zo groot is als de wortelkluit van de plant. 

Stap 2 - DCM Vivimus: Meng DCM Vivimus door de grond die je hebt uitgegraven. Dit zal zorgen voor een betere waterhuishouding en een goede start voor de plantenwortels. Breng ook een laagje van de gemengde grond aan op de bodem van het gat. Het gebruik van DCM Vivimus is essentieël voor het krijgen van zeer stevige vaste planten. 

Stap 3 - DCM Siertuinmeststof: Voeg een handvol DCM Siertuinmeststof toe aan de grond die je hebt uitgegraven. De meststof zorgt voor de essentiële voeding die de plant nodig heeft om goed te wortelen en een stevige start te nemen.

Stap 4 - Planten: Plaats de plant in het gat en vul het gat aan met de grond die je hebt uitgegraven. Zorg ervoor dat de plant op de juiste diepte wordt geplant. Druk de grond goed aan rond de wortels van de plant om luchtzakken te voorkomen. 

Stap 5 - Water geven: Geef de planten direct na het planten voldoende water om ervoor te zorgen dat de wortels zich goed kunnen hechten aan de bodem. Geef de planten regelmatig water gedurende de eerste weken na het planten. 

Advies nodig? 
Onze tuinexperts helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten om jouw planten aan te planten. 

Grondverbeteraar laten leveren?

Via onze webshop Schorskopen.be is het mogelijk om grondverbeteraar per BigBag of los gestort online te bestellen. We leveren bij u thuis of u komt uw bestelling ophalen.

Grondverbeteraar bestellen

Contact

Contacteer ons voor gratis advies