Groenteplanten

Groentenplanten zijn een geweldige optie voor wie snel resultaat wil zien in de moestuin. Het is de ideale keuze voor wie niet graag wacht op de kiemkracht van zaden. 

Groentenplanten zijn reeds volgroeid en klaar om te worden geplant in uw moestuin, pot of moestuinbak. De keuze van groentenplanten is niet ingewikkeld, we zorgen ervoor dat je enkel de meest kwaliatieve soorten in onze winkels vind. 

Ontdek ons uitgebreide aanbod aan groentenplanten geschikt voor elk type moestuin. Onze moestuinexperts helpen je graag bij het kiezen. 

Kom vandaag nog langs en geniet snel van uw groenten uit eigen tuin! 


Moestuin in potten

Hier zijn 5 tips voor het aanleggen van een moestuin in potten met groentenplanten: 

  1. Kies de juiste pot: Kies potten die groot genoeg zijn voor de planten die u wilt kweken. Zorg er steeds voor dat deze voorzien zijn van drainagegaten om het overtollige water te laten aflopen.
  2. Kies de juiste grond: Gebruik potgrond van hoge kwaliteit die voedingsstoffen bevat en goed gedraineerd is. Denk hierbij aan DCM Groenten en kruiden
  3. Zorg voor voldoende water: Groenten in potten hebben regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. 
  4. Plaats de potten op de juiste plek: Plaats de potten op een plek met voldoende zonlicht en bescherm ze tegen harde wind of extreme weersomstandigheden. 
  5. Kies de juiste groentenplanten: Kies planten die geschikt zijn voor het kweken in potten en die passen bij uw groeiomstandigheden. Kies bijvoorbeeld voor cherrytomaten, paprika's, sla, rucola, radijsjes of kruiden zoals bascilicum of peterselie. 

Met deze tips kunt u met succes een moestuin in potten aanleggen met groentenplanten. Geniet van uw eigen verse en gezonde groenten uit eigen tuin! 

Contact

Contacteer ons voor gratis advies