Moestuin

Kweek je eigen groenten!

Nog nooit waren zoveel mensen bezig met het kweken van eigen groenten.
Het is een boeiende en ontspannende bezigheid.
Op slechts enkele weken tijd heb je direct resultaat van je inspanningen.
Bovendien is het nog budgetvriendelijk en goed voor je ecologische voetafdruk.

Tuincentrum De Molen biedt u alle materialen, substraten, zaden en planten om tot een perfect eindresultaat te komen.

De start van het moestuinseizoen

Het is weer zover!
Het moestuinseizoen gaat van start en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken. In onze winkels hebben we een ruim assortiment aan groentenplnaten en zaden op voorraad, zodat u onmiddellijk aan de slag kunt. 

Niets is zo lekker als verse groenten uit eigen tuin. Met onze diverse groentenplanten en zaden kunt u uw eigen favoriete groeten kweken. Denk aan tomaten, sla, wortelen, courgettes en nog veel meer. Voor de beginnende tuinier hebben we handige hulpmiddelen en heel wat advies klaar. 

Het is belangrijk om de juiste tijd te kiezen om uw groenten te planten. Sommige groenten kunnen al in maart worden gezaaid, terwijl andere pas later in het jaar geplant moeten worden. Onze moestuinexperts staan voor u klaar om u hierover te adviseren en om al uw vragen te beantwoorden. 

We helpen u graag op weg naar een smakelijk oogst uit eigen tuin! 

Bekijk de openingsuren

Wat is de beste locatie voor een moestuin? 
Een moestuin gedijt het best op een zonnige plek met goede grond en voldoende water. Kies een plek waar de groenten minimaal 6 uur per dag zon krijgen. 

Hoe groot moet mijn moestuin zijn? 
De grootte van de moestuin hangt af van uw wensen en beschikbare ruimte. Een kleine moestuin van 1m² kan al voldoende zijn voor een lekker oogst. 

Wat met de zuurtegraad van mijn grond? 
Een goede zuurtegraad in de moestuin is belangrijk voor een gezonde groei. Met DCM Zeewierkalk brengt u die zuurtegraad op peil en zorgt u voor een rijke oogst. 

Hoe zorgt ik voor een goede bodem? 
DCM Gedroogde Koemest en DCM Gedroogde Koe-Kippen-Paardenmest zijn ideale bodemverbeteraars voor de moestuin. Ze zorgen voor een vruchtbare bodem en bevatten heel wat voedingsstoffen. Bovendien zijn ze makkelijk in gebruik en 100% organisch. 

Moet ik meststof gebruiken in mijn moestuin? 
Het gebruik van meststof is belangrijk voor een gezonde en rijke oogst in de moestuin. DCM Meststof Groenten & Fruit is een aanrader voor optimale groei en smaak. 

Ontdek het volledige stappenplan van DCM

Een moestuin aanleggen lijkt misschien ingewikkeld, maar dit kan zeer eenvoudig verlopen met de juiste informatie. 

DCM heeft een uitgebreid stappenplan ontwikkeld voor het aanleggen van een moestuin. In dit plan worden alle belangrijke stappen behandeld, van het bepalen van de beste plek tot het gebruik van meststoffen voor optimale groei en smaak. Alles wordt tot in de details uitgelegd. 

Voor meer informatie en het volledige stappenplant kunt u terecht op de website van DCM via volgende link: 

Stappenplan DCM

Contact

Contacteer ons voor gratis advies