Gazon onderhouden

Een perfect gazon behouden na aanleg, daar droomt iedere tuineigenaar van. Daarom is uw gazon onderhouden op regelmatige basis essentieel voor een gezonde, groene grasmat. Elk jaar in het voorjaar en najaar bekalken en bemesten voorkomt al 60% van de problemen.

Naast dat vervelende mos, is onkruid één van de grootste bedreigingen.
Als het nu gaat om klaver of paardenbloemen,
voor elk probleem bieden wij de juiste oplossing.

De laatste jaren vormen steeds meer voor de klant onbekende schimmels en larven een bedreiging voor het gazon. Wanneer u tijdig het probleem signaleert aan onze tuinadviseurs is erger snel voorkomen.

Onze tuinadviseurs helpen u met de juiste producten per seizoen.
Vraag naar onze gratis infofolders over gazon in de winkel

gazon onderhouden

Het belang van gazonmeststoffen

Een gezond en groen gazon is de droom van iedere tuinliefhebber. Om dit te bereiken is het gebruik van de juiste meststof essentieel. 

DCM biedt een breed scala aan gazonmeststoffen die speciaal zijn ontworpen voor het onderhoud van gazons. De unieke samenstelling van DCM-meststoffen zorgt voor een gezonde groei van het gras en versterkt de wortels. Dit resulteert in een groener, voller en sterker gazon dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden. 

De gazonmeststoffen van DCM bevatten organische stoffen die zorgen voor een langdurige en gelijkmatige afgifte van voedingsstoffen. Dit betekent dat het gras gedurende een langere periode gelijkmatig groeit en er gezonder uitziet. 

Daarnaast bevatten ze ook sporenelementen die essentieel zijn voor een gezonde groei van het gras. Deze elementen zorgen voor een betere weerstand tegen ziektes en plagen, waardoor je minder tijd en geld hoeft te besteden aan het bestrijden van problemen met je gazon. 

Weet je niet welke meststof je nodig hebt? 
Onze tuinexperts helpen je graag!

Het belang van najaarsmeststof

Het besmeten van uw gazon met DCM Gazonmeststof Najaar houdt het gazon groen en sterk, zodat het gewapend is tegen de winterse weersomstandigheden en geen ruimte laat voor mos en onkruid. 

De meststof bevat veel kalium dat het gras sterker maakt en zorgt voor een goede afharding tegen de winterkou. Ijzer en magnesium zorgen voor een intense groenkleuring. 

Wil je graag nog meer informatie? 
Lees hier het uitgebreidde artikel van DCM rond het gebruik van de meststof. 

Onkruid in het gazon

Onkruid in het gazon kan een doorn in het oog zijn voor elke trotste tuinier. 
We krijgen steeds vaker de vraag naar effectieve bestrijdingsmiddelen voor onkruid in het gazon, maar moeten helaas meedelen dat de onkruidbestrijdingsmiddelen van vandaag enkel nog 'allesdoders' zijn. Dit betekend dat ook uw gazon doodgesproeid zal worden. 

Het gebruik van de juiste gazonmeststoffen is dan momenteel ook echt de sleutel tot een stevig en onkruidvrij gazon. 

Wat doet een gazonmeststof? 

- Deze meststoffen bevatten essentiële voedingsstoffen die uw gazon gezond en sterk maken. Een gezonde en dikke grasmat heeft van nature meer weerstand tegen onkruid doordat deze geen ruimte meer hebben om te groeien. 

DCM stelde een effectief stappenplan samen om u te helpen in de strijd tegen onkruid. Bekijk het stappenplan hier. 

Contact

Contacteer ons voor gratis advies