sierheesters geeft karakter in de tuin

Sierheesters

Sierheesters geven karakter aan je tuin. Hun houtige structuur creëert vaste volumes en tovert lege vlakken om tot een intieme tuin. Met een doordachte keuze haal je bijna het jaarrond bloei in je tuin. Van de toverhazelaar die in januari ontluikt tot de sneeuwbal die bloeit in december.

Contacteer ons:
mail per e-mail
tel +32 56 64 60 70

Welke sierheester kopen

  • Gebruik 1 bladhoudende struik op 3 bladverliezende exemplaren. Vanuit de tuinarchitectuur blijkt dit de beste verhouding.
  • Heesters vormen samen met bomen en hagen de basis in elke tuin. Van daaruit valt er dan makkelijk verder uit te bereiden met vaste planten en siergrassen.
  • Let op de schoonheid van de planten, wanneer ze kaal zijn. Zorg voor een jaarrond bloeiende tuin. Kies daarom sierheesters die bloeien in de lente, zomer en herfst. Veel sierheesters bieden ook een heel leuke herfstverkleuring of verassend mooie vruchten, zoals de kardinaalsmuts.
  • Let goed op de hoogte en breedte die de heesters kunnen aannemen, zodat je achteraf niet teveel moet gaan snoeien.
  • De standplaats van heesters bepaalt de praktische keuze. Bekijk waar de planten moeten komen in uw tuin. Zon, schaduw, vochtig, onder bomen? Wanneer u een keuze maakt of twijfelt, kan u dit steeds navragen aan één van onze tuinadviseurs.

Onze tuinadviseurs helpen u de juiste heester voor de juiste plaats te vinden. Vraag naar onze gratis infofolders over sierheesters in de winkel.

Meer uit de categorie Tuinplanten

Contact

Contacteer ons voor gratis advies