Tuinplanten

Tuinplanten spelen een belangrijke rol in Belgische tuinen. Niet alleen voegen ze kleur en textuur toe aan het landschap, maar ze dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving. Het kiezen van de juiste planten voor uw tuin kan echter een uitdaging zijn. Daar helpen onze tuinexperts graag bij met kwalitatieve planten en uitgebreid advies. 

Ontdek onze winkels

Allereerst is het zeer belangrijk om te kijken naar de specifieke omstandigheden van uw tuin, zoals de bodemgesteldheid. 

DCM ontwikkelde een zeer eenvoudige tool. Met de bodemanalysekit neem je stalen van de tuin en ontdek je snel een eenvoudig hoe het gesteld is met de zuurtegraad en voedingstoestand van jouw bodem. 

Bodemanalysekit verkrijgbaar in onze winkels voor slechts € 10.25. 
Via DCM Garden krijg je daarna een uitgebreide uitleg over wat jouw bodem nodig heeft om de ideale plek te zijn voor nieuwe en reeds aangeplante planten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de functie van uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld een tuin waar u groenten en fruit kunt verbouwen, of wilt u vooral een mooie siertuin? Voor een fruittuin heb je een andere structuur nodig, terwijl een siertuin meer ruimte biedt voor borders vol bloemen en struiken. 

Ten slotte kunnen tuinplanten ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Zo kunnen bepaalde planten bijvoorbeld luchtvervuiling verminderen, terwijl andere juist insecten aantrekken die belangrijk zijn voor de bestuiving. 

Kortom, tuinplanten zijn een belangrijk onderdeel van Belgische tuinen. Door de juiste planten te kiezen die passen bij de omstandigheden van uw tuin en de gewenste functie, kunt u niet alleen genieten van een prachtige tuin, maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving. 

Kom langs, we helpen je graag

Onze tuinexperts staan altijd klaar met uitgebreid advies en een kwalitatief aanbod aan planten voor uw tuin. 

Bezoek onze winkels, we helpen je graag met persoonlijke service en denken mee aan het creëren van uw droomtuin! 

Bekijk onze openingsuren

Contact

Contacteer ons voor gratis advies